Jennifer Aniston nikad iskrenija: “Moj je brod otplovio”

3 min. čitanja

Fotografije 53-godišnje holivudske zvijezde malo su koga ostavili ravnodušnim. Za naslovnicu je Jennifer pozirala tek u minijaturnom crnom bikiniju sa prepoznatljivim Chanelovim logom.

A baš kao što je ogolila tijelo pred objektivom fotografa, Jennifer je u velikom intervjuu ogolila i dušu. U nikada iskrenijem intervjuu, uz napomenu da više nema šta kriti, Jennifer se otvorila i javno progovorila o očajničkoj borbi da dobije djecu.

Glumica je priznala kako žali što nije pravovremeno reagirala i zamrznula u mlađoj dobi svoje jajne stanice, otkrivši kako je proživjela tešku borbu s neplodnošću, te da je čak odlazila na IVF, kao i ispijala razne kineske čajeve očajnički želeći ostati trudna.

Odbacila je špekulacije da je njen bivši suprug Brad Pitt zatražio razvod jer mu ona nije mogla roditi dijete, dodajući kako su konstantne glasine o njenim vezama samo dodatno zakomplicirale bitku s neplodnošću. Danas je kaže svjesna da nikada neće imati dijete.

– Dala bi sve da mi je neko tada rekao: Zamrzni jajne ćelije. Napravi sebi uslugu. Jednostavno, u toj dobi ne razmišljaš o tome, zato sam danas tu gdje jesam. Moj je brod otplovio – kazala je.

Kroz razgovor je priznala i kako je tokom života bila previše fokusirana na svoju karijeru, ne zamarajući se time da bi možda trebala pronaći nekoga, imati djecu. Ono što joj je najviše zasmetalo, bile su priče kako ju je Brad Pitt ostavio jer mu nije mogla roditi djecu.

– Rekli su da sam samo razmišljala o karijeri, pa Bože oprosti da je žena uspješna i da nema dijete. A razlog zašto me suprug ostavio, zašto smo okončali brak, bio je taj jer mu nisam htjela roditi dijete! Sve su to bile laži koje sam slušala, a ja danas nemam šta više kriti – istakla je.

A upravo o neplodnosti namjerava uskoro napisati knjigu, kako bi pomogla drugim ženama koje prolaze istu borbu. Kako je rekla, o tome do sada nije pričala jer je željela zaštititi sebe, ali i svoju priču.

– Provela sam tolike godine skrivajući svoju tajnu da odlazim na IVF. Bila sam zaštitnički nastrojena prema svemu jer sam imala osjećaj da tako malo stvari mogu zadržati za sebe. Imam osjećaj kao da se budim iz hibernacije. Više nemam šta kriti – zaključila je.

Podijeli ovaj članak