Postoji li razlika između Milanovića i Mladića? / “Govore istim rječnikom, a mi nemamo nijedan razlog da ne mislimo da je ovo stav Hrvatske”

1 min. čitanja

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, komentarisao je današnje izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i poruke koje je poslao Majkama Srebrenice.

Suljagić je, neposredno nakon što je u javnost izašla nova sramotna Milanovićeva izjava, kazao kako predsjednik Hrvatske govori poput osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, koji se smatra jednom od najodgovornijih osoba za srebrenički genocid.

Nedugo nakon toga, Suljagić je ukazao na poražavajuću činjenicu o šutnji hrvatskih državnih institucija na Milanovićevu retoriku o Srebrenici.

– Nijedna se državna institucija u Republici Hrvatskoj pod kontrolom HDZ nije ogradila od istrebljivačkog, ubilačkog govora Predsjednika Republike Hrvatske, ni Vlada Republike Hrvatske, ni Sabor, ni premijer Andrej Plenković. Mi nemamo u ovom trenutku nijedan razlog da ne mislimo da je stav Zorana Milanovića stav Republike Hrvatske, rekao je Suljagić.

Podsjećamo, Milanović je danas ponovo napao Majke Srebrenice kazavši, između ostalog, kako u BiH ima 500 ljudi koji negiraju genocid.

Podijeli ovaj članak