Beba izvučena iz groba, prolaznik “čuo plač”

3 min. čitanja

Na groblju u Protesionu, mjestu u Hondurasu, dogodio se bizaran slučaj koji je šokirao lokalnu zajednicu. Nakon što je tro-mjesečni dječak proglašen mrtvim zbog teške groznice, odlučeno je da bude pokopan. Međutim, četiri dana kasnije, jedan prolaznik tvrdio je da je čuo plač iz groba, što je rezultiralo otvaranjem groba i izvlačenjem djeteta.

Ne može se ni zamisliti kako je ožalošćena porodica reagirala na ovaj neočekivani razvoj događaja. Nakon što su čuli vijesti od prolaznika, odlučili su ekshumirati tijelo svoje bebe kako bi provjerili tačnost tvrdnje. Tragični snimak prikazuje dva člana porodice kako očajnički mole za znakove života dok bebu izvlače iz zemlje. Međutim, unatoč njihovim molitvama i naporima da pronađu bilo kakav znak života, dijete se nije pokretalo, prenosi “Dnevnik.hr”.

Dječaka su odmah prevezli u bolnicu u nadi da će pružiti skrb koja bi ga mogla vratiti u život, no nažalost, nije bilo znakova života. Nakon potvrde da je dijete zaista mrtvo, tijelo je vraćeno preplavljenim članovima porodice koji su ga ponovno pokopali, gotovo slomljeni od tugovanja.

Stručnjaci specijalizirani za ovu vrstu slučajeva tvrde da je moguće da je dječak patio od katalepsije, rijetkog neurološkog poremećaja koji uzrokuje ukočenost mišića i privremeni gubitak sposobnosti reagiranja na vanjske podražaje ili pokrete. Ovaj poremećaj može biti simptom bolesti poput Parkinsonove bolesti ili epilepsije, a može ga izazvati i korištenje antipsihotika ili ketaminskih anestetika. U epizodama katalepsije, bolesnik se može nekoliko minuta ili sati ne pomičati.

Ovaj tragični slučaj je podsjetnik na to koliko je važno provesti detaljne medicinske preglede i potvrde prije nego što se proglašava smrt. Riječ je o gorkom podsjetniku kako se ljudi često suočavaju s teškim i bolnim situacijama, a kakve posljedice takvi slučajevi mogu imati na emocionalno i mentalno zdravlje obitelji.

Ovaj događaj izazvao je mnogo razgovora u zajednici i među stručnjacima, a mnogi su izrazili svoju podršku obitelji u ovim teškim trenucima. Nadaju se da će se ovaj slučaj koristiti kao upozorenje za poboljšanje procedura i protokola u medicinskim ustanovama kako bi se izbjegle ovakve tragedije.

Svijet je prepun neobjašnjivih slučajeva, a ova bizarna priča samo je još jedan podsjetnik na to koliko ljudsko tijelo i um mogu biti složeni i nepredvidljivi.

Podijeli ovaj članak