U četvrtak posljednja sjednica Gradskog vijeća Bos.Krupa za ovu godinu

2 min. čitanja

U četvrtak, 28.decembra održaće se XIX sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa. Na predloženom dnevnom redu je pored ostalog Prijedlog Budžeta Grada Bosanska Krupa za 2024. godinu u visini od oko 17.322.000 konvertibilnih maraka, dok je u Nacrtu bio u visini od oko 14 miliona maraka. U nedavnoj izjavi gradonačelnik Armin Halitović se osvrnuo upravo na tu razliku nacrta i prijedloga budžeta za 2024.godinu kazavši da je ta razlika zapravo nešto što je već obezbijeđeno i da budžet u 2024.godini može biti samo još veći. S obzirom da su određeni projekti, kako kaže već završeni, biće tu zasigurno prostora za rast.

Vijećnici će u četvrtak razmatrati i Prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje za 2024. godinu koji je takođe prošao javnu raspravu i u prijedlogu je iz budžeta za ovu potrošnju prema procjenama potrebno izdvojiti preko milion maraka. U najveće stavke od pomenutih milion ulazi javna rasvjeta (447 000) i zimska služba(236 399 KM), a slijedi održavanje javnih površina (159 476 KM). Pored ostalog vijećnici će u formi prijedloga razmatrati odluke o izmjenama Odluke o komunalnim taksama i Tarifi komunalnih taksa kao i o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini zakupnine stambenih jedinica u programu stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) – Potprojekat BiH 6 zatim Prijedlog rješenja o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju srednjenaponskog voda i transformatorske stanice “Pomajdan”, Izvještaj o izvršenju prihoda i rashoda za period 01.01.-30.09.2023. godine, Program rada JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa za 2024. godinu kao i Informacija Policijske stanice o stanju sigurnosti za mjesec novembar 2023. godine.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak