Slab odziv na jednoj, na drugu javnu raspravu niko od gradjana nije došao

1 min. ─Źitanja

Danas je u Bosanskoj Krupi od 12 sati odr┼żana Centralna javna rasprava o Nacrtu bud┼żeta za 2023.godinu.Visina bud┼żeta Grada Bosanska Krupa za 2023.godinu u nacrtu je skoro 14 850 000 KM.

Iako slabo posje─çena, svoje prijedloge i sugestije iznijeli su neka od udru┼żenja sa podru─Źja Grada kao i pojedinci koji su uklju─Źeni u projekte ─Źija je realizacija u toku. Iako je Centralna javna rasprava o Nacrtu bud┼żeta odr┼żana prijedlozi i sugestije mogu se slati sve do 20.decembra u Gradsko vije─çe Grada Bos.Krupa kao i Kabinet Gradona─Źelnika, do kada je najva┼żniji gradski akt u javnoj raspravi, a kompletan nacrt mo┼żete pogledati na web stranici Grada Bos.Krupa.

Sat vremena kasnije trebala je biti odr┼żana i Centralna javna rasprava Nacrta zajedni─Źke komunalne potro┼ínje za idu─çu godinu, medjutim kako se niko nije odazvao rasprava je otkazana. Ina─Źe u nacrtu zajedni─Źke komunalne potro┼ínje planirana su sredstva u visini od 937 690 KM. Najvi┼ía stavka odnosni se na rasvjetu i odr┼żavanje (439 000 KM) zatim zimsko odr┼żavanje puteva(211 763 KM) ili primjerice odr┼żavanje javnih prostora za ┼íto su procjene da ─çe nam biti potrebno oko 130 811 KM.

 

RadioBK

Podijeli ovaj ─Źlanak