SERVISNE INFORMACIJE za period od 26.01. do 29.01.2024. godine

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu desilo se :

Dana, 26.01.u 23.30 sati Bosanska Krupa u Ul. Pazad┼żik u ugostiteljskom objektu E-4, naru┼íavanje JRiM od strane 2 punoljetna lica, fizi─Źki napad 1 lica na drugo lice, 1 lice privedeno u PS do otre┼żnjenja, uru─Źen mu prekr┼íajni nalog i drugi prekr┼íajni nalog uru─Źen za pru┼żanje usluge davanja alkohola vidno alkoholiziranom licu.

Dana, 26.01. desila se SN u 14.40 sati na Magistralnom putu M-14 , kanjon r. Une, od strane 2 voza─Źa putni─Źkih vozila, uzrok ne dr┼żanje vozila u kretanju ┼íto bli┼że desnoj ivici kolovoza, materijalna ┼íteta na oba vozila, prekr┼íajni nalog uru─Źen na oba voza─Źa.

Dana, 28.01.u 10.10 sati u Bosanskoj Krupi do┼ílo je do naru┼íavanja JRiM pisanjem SMS poruka od strane 1 lica koje je dovelo do uznemirenosti gra─Ĺana, lice privedeno u PS i uru─Źen mu prekr┼íajni nalog.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 119 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 12 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

 

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça.

Danas nema planiranih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.

Danas nema planiranih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

 

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne,uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimi─Źno mokrim djelovima kolovoza. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima, po┼ítivanje saobra─çajnih propisa, ograni─Źenja i no┼íenje zimske opreme.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka -2 C , vla┼żnost zraka 79 % , dok je vodostaj rijeke Une 78 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak