SERVISNE INFORMACIJE za 17.08.2021.

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa- Operativni centar nije uspio dobiti podatke o stanjuu proteklom periodu.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervencija i dojava o po┼żaru:

U 15,47 sati Svetinja tehni─Źka intervencija izvla─Źenje unesre─çenog lica iz put.motornog vozila. Intervencija zavr┼íena u 16,30 sati.

U 18,15 sati Perna po┼żar niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla tri vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 20,30 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 52 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 7 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas od 07,00 do 14,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Branilaca grada. Sanacija kvara na mre┼żi, i od 07,00 do 12,00 sati u naselju Hod┼żinac. Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 09,00 do 16,00 sati planski prekid u isporuci elektri─Źne energije na trafostanici Jezerski centar. Radovi na nisko naponskoj mre┼żi.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 17 C , vla┼żnost zraka 91 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 18 cm, Bosanskoj Otoci 65 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak