Eman Šertović potpisao prvi profesionalni ugovor za KK Sloboda iz Tuzle

1 min. čitanja

Eman Šertović je ponikao u redovima košarkaškog kluba Bratstvo iz Bosanske Krupe, ranu karijeru nastavio u Sarajevu potom u Americi, prvo u srednjoškolskoj košarci a potom i na UT Martin (univerzitetu), u jednoj od najjačih koledž liga, a svoj košarkaški put nastavlja u košarkaškom klubu Sloboda iz Tuzle.

Ovo je prvi profesionalni ugovor koji je ovaj mladi košarkaš potpisao, a godine uložene u košarku, razvoj i unapređenje svoje igre, godine života miljama daleko od porodice i prijatelja, napokon su se isplatile, gdje i sam kaže, nastavlja onim putem koji je želio – profesionalna košarka, a potom i Euroliga, a poslije ko zna.

Eman je odlučan, spreman i zadovoljan putem kojim je krenuo, izborom Slobode kao svog narednog doma, vraćanjem ponovo na europske parkete i možda i najljepši razlog, kako kaže Eman, da bude bliže roditeljima.

Od trinaeste godine u potrazi za svojim snovima, godine uložene u mukotrpnom radu, odricanju, trudu i talentu, otpočeo je jedno novo poglavlje, ono profesionalno i mi mu želimo mnogo sreće i uspjeha.

Šertović je potpisao ugovor s crveno-crnima na period od jedne godine, a ekipi će se priključiti već naredne sedmice.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak