Četvrti tradicionalni sajam u Jezerkom počinje 28.10

1 min. čitanja

Četvrti tradicionalni, ekološki sajam tradicionalnih proizvoda, rukotvorina i starih zanata “ZLATNE RUKE ŽENA JEZERSKOG” počinje 28.oktobra u Jezerskom i prvi put ove godine održaće se tri dana. Sajam je podržan od strane gradske uprave Bosanska Krupa i gradonačelnika Armina Halitovića, a organizirale su ga vrijedne ruke žena iz udruženja za održivi razvoj Vakat iz Jezerkog.

Otvor sajma je 28.10.2023.godine od 11h, u Domu kulture u Jezerskom, a traje do 30.10.2023.godine, radnim satima od 11 do 18h. Ove godine je nekoliko novina, pored trajanja sajma, kao što su iznenađenja za djecu u subotu te zajedničko pravljenje tradicionalne halve predsjednica udruženja žena izlagača. Prijavljeno je već 33 izlagača, a na sajmu, kao i prethodnih godina, biće izloženi različiti ekološki, organski proizvodi, hrana, namirnice, rukotvorine, kao i prikazani tradicionalni lokalni običaji i nošnje.

Goste će zabavljati Džeky bend, Suad Begić i Dževad Avdagić.

Pozivamo vas sve, da ove subote budete naši gosti, podržite vrijedne žene Jezerskog i našu tradiciju i običaje, mnogobrojne izlagače iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i da obogatite svoje zimnice, dobro se zabavite i družite u ugodnom ambijentu Doma kulture u Jezerskom i s domaćinima, Udruženjem Vakat.

 

Krater.ba

Podijeli ovaj članak