Zvizdić o Dodikovom sastanku sa Putinom: Potpuni debakl, niti mu je nešto predočio niti je išta uspio riješiti

1 min. čitanja

Denis Zvizdić, dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, tokom posjete Tešnju je komentarisao jučerašnji sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

On kaže kako Dodik nema sigurnu pojedu na predstojećim izborima, te je njegov odlazak u Moskvu dio predizborne kampanje.

– Prema zadnjim analizama nema sigurnu pobjedu, naprotiv njegovi uspjeh je doveden u pitanje imajući u vidu protivkandidatkinju koja prema anketama ima skoro isti nivo procenata kao i on. Ovo je jedan predizborni potez u pokušaju da dokaže da je prijatelj sa čovjekom koji je kao što vidimo ponovo naredio mobilizaciju kako bi pojačao agresiju na nezavisnu, međunarodno priznaju državu Ukrajinu, rekao je Zvizdić.

Dodikov odlazak u Rusiju okarakterisao je kao potpuni debakl.

– Dodik mu nije ništa uspio predočiti niti je uspio išta riješiti, osim obećanja koje se neće desiti, a to je da fudbalska reprezentacija Bosne igra sa Rusijom. To se sasvim sigurno neće desiti. Tako je ta posjeta jedan potpuni debakl, kazao je on.

Podijeli ovaj članak