Šta je značilo kad Elizabeta II stavlja ruž: Tajni signali pokojne britanske kraljice

1 min. čitanja

Kraljica Elizabeta je različitim signalima slala poruke svojim pomoćnicima na svečanim događanjima. Britanski mediji pišu da joj je najvažniji rekvizit bila torbica. Kada bi je premjestila u drugu ruku, to je bio znak da želi otići s događanja.

– Navodno, ako stoji na nekom događaju i druži se s ljudima i razgovara te prebacuje svoju torbicu iz jedne ruke u drugu, “govori” svom osoblju da bi voljela da netko od njih prekine razgovor, ispričala je kraljevska komentatorica Kristen Meinzer.

No svoje želje Elizabeta je iskazivala i ružem. Njezin bivši lakej Ian Scott Hunter, koji je s kraljicom radio osam godina, otkrio je njezinu tajnu u posebnoj epizodi Antiques Roadshowa koja je bila posvećena slavljenju vladavine i njenog dugog života.

– U torbici, koju je držala pored sebe, uvijek je bio ruž koji bi nanijela bez ogledala. Time je signalizirala dvorskim damama da želi ići, rekao je Hunter.

Elizabeta je navodno slične pokrete koristila i za svečane večere – tada bi torbicu stavila na stol, što je značilo petominutno upozorenje da želi otići. Ako ju je pak stavila na pod, to je bila poruka osoblju da želi odmah otići, prenosi Index.hr.

Podijeli ovaj članak