Žestoko reagovao i Đokić: Optužnica protiv Dodika besmislena, očigledno ima političku pozadinu

1 min. čitanja

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da je danas podignuta optužnica protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. Službenog glasnika Miloša Lukića potpuno besmislena, bez utemeljenja i očigledno ima političku pozadinu sa sjedištem u Sarajevu.

“Podnošenje optužnice protiv predsjednika Srpske zato što ne izvršava nametnute odluke osobe koja nema legitimitet da donosi odluke u BiH pokazuje kompetentnost Tužilaštva BiH. To je jedan apsurd iz kojeg se jasno vidi ko vodi politiku razdora i stalnog izazivanja nestabilnosti”, ističe prvi socijalista Srpske.

Đokić takođe ističe da je cijeli proces jako dobro osmišljen kako bi se nadležnosti institucija Republike Srpske unutar državne zajednice BiH svele na minimum.

“Podignutu optužnicu treba da potvrdi Sud BiH. Isti taj sud nezakonito isključuje iz svog rada sudije iz Republike Srpske, pripadnike konstitutivnog naroda, a uvažava odluke i mišljenja stranaca kojima nikada neće biti važno niti će razumjeti odnose unutar BiH. Zato će institucije Republike Srpske nastaviti bespoštednu odbranu od onih koji uporno udaraju na njene legitimne političke predstavnike, a samim tim i na srpski narod”, zaključio je Đokić.

Podijeli ovaj članak