U Posušju se planira gradnja spomenika za osam tragično stradalih tinejdžera

1 min. čitanja

Kao trajni spomen na osam mladih, tragično ugašenih života u novogodišnjoj noći 2021. godine,  na području Tribistova u planu je izgradnja Spomen obilježja, koje će se raditi prema idejnom rješenju akademskog kipara Iliije Skočibušića.

– Svi koji žele poduprijeti njegovu gradnju, mogu to učiniti uplatom novčanih priloga na broj računa: 3382002264224897, kojeg je otvorila Općina Posušje kod UniCredit Bank, s naznakom „Donacija za izgradnju Spomen obilježja za stradalu djecu u Tribistovu“, saopćeno je iz Ureda načelnika Općine Posušje.

Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u petak, 1. januara 2021. godine, u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. 

Istragom je utvrđeno da je ispušni plin, odnosno ugljenmonoksid iz agregata koji je radio u pomoćnom objektu vikendice, kroz poluotvoreni prozor napunio prostoriju u kojoj se nalazilo osmero mladih i brzo ih usmrtio.

Šestero preminulih Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mija Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković pokopani su u Rakitnu, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić u Posušju. Svi su bili devetnaestogodišnjaci.

Podijeli ovaj članak