Tužne vijesti dolaze iz Zenice: Alen Talić preminuo nakon teške borbe za život.

2 min. čitanja

Tužna vijest stigla je iz Zenice, gdje je mladić Alen Talić, koji se hrabro borio s progresivnom mišićnom distrofijom tipa dišen, izgubio bitku za život.

Alen je bio inspiracija mnogima zbog svoje pozitivne energije i hrabrosti.

Uprkos teškoj dijagnozi koja mu je postavljena kad je imao samo sedam godina, Alen je ostavio snažan trag na sve koji su ga poznavali. Vodio je blog u kojem je dijelio svoju priču i širio pozitivne poruke, potičući ljude na razumijevanje i empatiju prema osobama s invaliditetom.

Njegova sestra Ajla Talić-Rašić potvrdila je tužnu vijest na Facebook profilu.

– Obavještavamo sve drage ljude da se danas na bolji svijet preselio naš heroj, Alen Talić – potvrdila je Ajla tužnu vijest.

Alen je često pisao i govorio o svojoj borbi i naporima da se prilagodi novom načinu života. Uprkos izazovima, isticao je podršku svoje porodice i prijatelja, a njegovi vršnjaci su ga prihvatili s ljubavlju i razumijevanjem, piše Crna Hronika.

Nažalost, ovu bolest karakterišu progresivna slabost i trošenje mišića zbog odsustva proteina distrofina, što vremenom uzrokuje odumiranje svih mišića. U svijetu u prosjeku ovu bolest ima jedno od 3.500 djece.

Porodici i prijateljima Alena Talića izražavamo iskreno saučešće i nadamo se da će ostaviti trajan pečat kao inspiracija za sve koji se suočavaju s teškim životnim okolnostima. Neka mu je vječna slava i mir.

Podijeli ovaj članak