Tijelo ubice niko nije preuzeo, nalazi se u Tuzli: “Zvat ćemo Gradačac, on je bio njihov…”

1 min. čitanja

Tijelo ubice Nermina Sulejmanovića, koji je usmrtio tri osobe pa počinio samoubistvo u petak, još se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli. Niko od porodice nije podnio zahtjev za njegovo izuzimanje, saopštio je za N1 direktor ove ustanove, Faruk Latifagić, naglasivši da očekuje da će to učiniti Općina Gradačac.

“Sutra ću kontaktirati Općinu Gradačac, on je bio njihov građanin. Mi imamo jako veliki problem jer nemamo ni grobnih mjesta, niti išta. Imam iskustvo, kada se u Lipnici desio pokolj, te ljude je opština preuzela, mislim da će se ovo riješiti”, naveo je direktor Komemorativnog centra Tuzla.

Ovaj centar ne posjeduje ni potvrdu o smrti Sulejmanovića, koja je kod policije, niti im se bilo ko iz njegove porodice obratio za izuzeće tijela.

Podsjetimo, otac nasilnika, Fikret Sulejmanović, govorio je za portal Republika, naglasivši da je njegovog sina “MUP najbolje poznavao”, te da su ga trebali na vrijeme zatvoriti.

Ubijena Nizama je na vječni počinak ispraćena u ponedjeljak, a ubijeni otac i sin Đengiz i Denis Onder u utorak u Gradačcu. Stotine građana klanjali su dženazu.

Podijeli ovaj članak