Tegeltija ubijeđen: Dodik će obezbijediti mir i stabilnost

2 min. čitanja

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija vjeruje da će predsjednik Srpske Milorad Dodik sa novom vladom uspjeti da obezbijedi mir i stabilnost i u narednom periodu u Republici Srpskoj i BiH.

Uoči svečanog prijema povodom stupanja Milorada Dodika na dužnost predsjednika Republike Srpske, Tegeltija je rekao da su Srpskoj i BiH u ovom trenutku najpotrebniji mir i stabilnost i da će u procesu njihovog očuvanja biti veliki broj izazova pred predsjednikom Dodikom, pred novom vladom koja će uskoro biti izabrana i Narodnom skupštinom Republike Srpske.

– Pokazalo se da se mir tako lako izgubi, da se sa mirom izgubi i sve ono što je bilo normalno, za normalne uslove funkcionisanja. Predsjednik Dodik je neko ko je do sada pokazao da zna da čuva mir, da može da obezbijedi stabilnost tamo gdje on upravlja i predvodi aktivnosti političkih subjekata – rekao je Tegeltija.

On je podsjetio da je Republika Srpska i do sada bila otvorena za dogovore sa svima u BiH, ali i sa svima izvan BiH u smislu očuvanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i svega onog što je potrebno da se sačuva mir i stabilnost.

– Rezultati Republike Srpske će zavisiti i od unutrašnjih odnosa u BiH. Ukoliko u BiH bude više dogovora i saradnje nego što je bilo u prethodnom periodu i u Republici Srpskoj biće puno jednostavnije – rekao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara je istakao da postoji nekoliko vrlo važnih infrastrukturnih projekata koje blokiraju neke institucije u BiH.

– Ukoliko se nastavi sa blokadama i u narednom periodu, u tom periodu će biti zaista teško, ali Republika Srpska ima sve ono što je potrebno jednoj državi da bi mogla nesmetano da funkcioniše. Siguran sam da će predsjednik Dodik sa novom vladom uspjeti da to iskoordiniše i da obezbijedi mir i stabilnost i u narednom periodu u Republici Srpskoj – rekao je Tegeltija.

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci počeo je svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Podijeli ovaj članak