Sarajevska primadona bez dlake na jeziku: Lično mišljenje o Nenadu Nešiću…

3 min. čitanja

Penzionisana primadona Sarajevske opere Margit Tomik Levy, oštra kritičarka društvenih i političkih zbivanja u BiH otvorenim pismom se obratila Nenadu Nešiću ministru sigurnosti BiH u kojem je iznijela lično mišljenje o njemu, te ga podsjetila na vlastite manire za koje tvrdi da nikome neće nanijeti štetu. 

“Nikada nisam ni sanjala da ću razmišljati o osobama Vašeg karaktera a pogotovo da ću imati potrebu da im se obratim. Razlog je Vaša izjava na konferenciji za štampu pre desetak dana gde velite da ne vidite ništa sporno u vezi onih balavica („E, neka smo vas klali“ i veličanje monstruma Ratka Mladića). Za Vas je to „iznošenje svojih stavova, njihovo lično mišljenje koje ne može proizvesti nikakvu štetu ni državi ni pojedincu. Odlično! Jeste li u toku da je NSRS donela zakon po kojem bi novinar koji tako nešto uradi platio drakonsku kaznu i bio uhapšen? Niste? Šteta. Ima u tom zakonu krasnih stvari zbog kojih bi se i Vama moglo suditi. Bijaše u toj opskurnoj NSRS i drugih zakona koji Vama nisu šega kao svom svetu na kugli zemaljskoj. Tu su i one pretnje drakonskim kaznama ko se usudi kazati da je RS genocidna tvorevina.

Vi, dakako, ne vidite ništa zajedničko u tim zakonima sa slučajem ovih nakaradnih studentica. Jeste li Vi sigurni da ste završili taj fakultet u Novom Sadu ili ste se onako uz put dokopali diplome. Po ponašanju i logici ne bih rekla da znate i koji se predmeti izučavaju na tom fakultetu”, piše Tomik Levy te dodaje:

“Meni se sviđa ta Vaša tvrdnja – “iznošenje svojih stavova, lično mišljenje koje ne može proizvesti nikakvu štetu ni državi ni pojedincu”.

– Sad pazite gde će nas to odvesti – Republika Srpska je genocidna tvorevina, ili kako sam je ja krstila „GENOCIDNI ISPR**K“. Da li ste išta shvatili? Ja iznosim svoj stav, to je moje lično mišljenje koje ne može proizvesti nikakvu štetu ni državi ni pojedincu. Imam ja još puno ličnih mišljenja. Evo, na primer još jedno do kojeg sam došla čitajuci medije u Srbiji, Crnoj Gori, Genocidnom Ispr**u a bogami i u „političkom Sarajevu“. Za Vas pišu da ste obični kriminalac. Ne baš obični nego malo veći kriminalac. Dva puta suđen za mega pljacku (samo ona iz 2020-te 17,5 miliona KM. Naravno, neće sud takve na robiju. Oni tamo teraju one što ukradu 3 metra drva da im se deca ne smrznu. Takve kao vi oslobađaju svake krivice i daju im preporuku za najviše politicke funkcije). Secirala sam vas isto kao što to u labaratorijama rade pacovima i donela svoje lično mišljenje…

Šta je još napisala penzionisana primadona Sarajevske opere ističući da je u pitanju tek njeno mišljenje koje ne može proizvesti nikakvu štetu nikome pročitajte u nastavku. 

Na kraju svoje objave na Facebooku potpisala se sa “Umirovljena penzionisana Valterova amidžinica”.

Podijeli ovaj članak