Salkić: Vrijeme je da se Dodik skloni, nadam se da će nas međunarodna zajednica iznenaditi

1 min. čitanja

Ramiz Salkić, bivši potpredsjednik Republike Srpske i aktuelni poslanik u NSRS-u, poručio je da je vrijeme da predsjednik RS-a Milorad Dodik ode sa političke scene.

– On je na političkoj sceni samo zato što međunarodna zajednica dozovoljava takvo bahato ponašanje i toleriše ga. Da međunarodna zajednica želi uspostaviti mir i stabilnost, Dodik danas ne bi bio to što jeste. Jasno je Bošnjacima u RS-u šta radi Dodik, ali čini mi se da nekim ljudima unutar patriotskog korpusa, koji žele da uspostavljaju neke nove standarde unutar komunikacije sa njim, očigledno nije ko je on ustvari, rekao je Salkić.

Nada se, kako kaže, da su nakon današnjeg sastanka u Konjicu svima otvorene oči.

– Problem Dodik se mora riješiti i završiti sa tom pričom. On i njegovi savjetnici istražuju način kako da nas što više uvrijede na račun genocida, stradanja, da nas ponize i slično. Treba ga definitivno izopćiti iz svakog političkog, javnog i svakog drugog života u Bosni i Hercegovini, istakao je on u intervjuu za Hayat.

U zaključku svoje izjave Salkić je kazao da je skeptičan po pitanju Schmidtove intervencije ali da bi volio da međunarodna zajednica pozitivno iznenadi bh. građane.

Podijeli ovaj članak