Ramić objasnio šta bi mogao biti najveći doprinos Osmorke: Saznajte šta je to on kazao

2 min. čitanja

Povodom današnjih dešavanja na konstituirajućoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i Zastupničog doma BiH oglasio se ministar raseljenih osoba i izbjeglica Vlade FBiH i državni zastupnik Edin Ramić (SDA).

– Najveći doprinos “Оsmorke” u ovom mandatu mogao bi biti razvoj modela po kojem će HDZ u idućem biti istisnuta iz vlasti, ukoliko, naravno, nastave dobrovoljno da ruše vlastiti sistem tzv. legitimnih predstavnika. Ne kaže uzalud naš narod “svako zlo, za neko dobro”! – napisao je Ramić.

Naglasio je da “SDA velika stranka koja zastupa interese najbrojnijeg naroda, slavne prošlosti i svijetle budućnosti, bez obzira što je izrodila zabrinjavajuće mnogo izdajnika u sadašnjosti”.

Nakon što je dosadašnji predsjedavajući Zastupničkog Mirsad Zaimović prekinuo današnju sjednicu, a zastupnici SDA napustili salu, predstavnici “Osmorke” i koalicionog partnera HDZ-HNS, održali su sastanak i donijeli zaključak da se sjednica nastavi.

Izglasano je novo rukovodstvo Doma, a kojem su se ranije usprotivili zastupnici SDA jer u rukovodstvo nije bio predložen niti jedan Bošnjak.

Za predsjedavajuću Zastupničkog doma FBiH, a na prijedlog Naše stranke, izabrana je Mirjana Marinković-Lepić, za koju je glasao 51 zastupnik, 11 je bilo protiv i šestero je bilo suzdržanih od 69 prisutnih zastupnika.

Za dopredsjedavajuću na prijedlog SBiH izabrana je Edina Gabela iz reda ostalih za koju je glasao 51 zastupnik te Mladen Bošković (HDZ) za kojeg su glasala 54 zastupnika, suzdržanih je bilo pet, a 11 protiv. Niko od njih se ne izjašnjava kao Bošnjak, što su sporili iz SDA.

U Zastupničkom domu BiH u rukovodstvo su izabrani Denis Zvizdić (NiP), Marinko Čavara (HDZ) i Nebojša Radmanović (SNSD). Oni su izabrani glasovima zastupnika “Osmorke”, HDZ-a i SNSD-a.

 

Podijeli ovaj članak