NSRS opet o Zakonu o nepokretnoj imovini/Mijatović: Ukoliko zakon dobije podršku pokrećem postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa

1 min. čitanja

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i član Pokreta za državu, na svom Facebook profilu je objavio da na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske koja je planirana za utorak predložen je i Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti po hitnom postupku.

– Bez dileme pošto se radi o još jednom ataku na imovinu države Bosne i Hercegovine bez usaglašavanja na nivou države, najavljujem da će poslanici Pokreta za državu glasati protiv ovog zakona, ističe on.

Mijatović je istakao kako pitanja državne imovine može regulisati samo Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, shodno presudama Ustavnog suda BiH.

– Ukoliko isti zakon dobije podršku najavljujem da ćemo pokrenuti postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa putem naših delegata u Vijeću naroda Republike Srpske, rekao je Mijatović.

Apsolutno smo za saradnju i razvoj svakog pedlja naše države, ali nikad nećemo podržati rešenja koja se zajednički ne usaglase na nivou države BiH, poručio je on.

Podijeli ovaj članak