Novi skandal ambasadora Vranješa: Naša djeca znaju da je Alija Izetbegović zločinac, a Ratko Mladić heroj

2 min. čitanja

– Skandal sa studentkinjama, samo zato što su iskazale stav suprotan stavovima bošnjačke političke elite, izgubile pravo na obrazovanje u Sarajevu i gotovo linčovane u gradu u koji su došle da studiraju, nikada se ne bi desio u Banjaluci, ili Istočnom Sarajevu. A zamislite hipotetički da se desi, kakvi bi bili pritisci na Republiku Srpsku, rekao je Aleksandar Vranješ, ambasador BiH u Srbiji.

Potom je kazao kako “naša djeca znaju da je Alija Izetbegović zločinac”.

– Naša djeca imaju potpuno drugačiji pogled na istoriju, drugačije su odgojeni. Oni znaju da su Naser Orić i Alija Izetbegović zločinci, kazao je on.

Ambasador BiH u Srbiji iskazao je novi skandalozan stav poručivši da je osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić u RS-u heroj. 

– Ako se nešto kaže što ne treba može se odgovarati krivično, ali sada nije ni to dovoljno, već treba gledati šta nam djeca objavljuju na društvenim mrežama i onda pokrenuti linč, ako se to ne kome sviđa ili ne.

Imamo gomile ljudi koji se zalažu za ljudska prava, slobodu govora, ali s druge strane djevojku koja digne tri prsta, to je skandal. Narative Sarajeva ne prihvata Republika Srpska, jer ovdje je general Ratko Mladić heroj, istakao je Vranješ u izjavi za RTRS.

Ponovo se vratio na slučaj sarajevskih studentica koje su veličale ratnog zločinca, kazavši da im je pravo na školovanje ukinuto nelegalno.

– Nisam pogriješio što sam se našao sa Aleksandrom Vulinom, čak mislim da je to bila i moja obaveza. Tim djevojkama je putpuno nelegalno ukinutu pravo na školovanje, i neko je prišao i pružio im ruku, poručio je Vranješ.

Podijeli ovaj članak