Sloboda nakon penala savladala Bratstvo i osvojila turnir u Doboj Istoku

2 min. čitanja

Fudbaleri Sloboda ostvarila su pobjedu protiv Bratstva u finalu turnira u Doboj Istoku.

Treća pripremna utakmica pred početak jesenjeg dijela Prve lige Federacije BiH donijela je nevjerovatno uzbuđenje i neizvjesnost.

Sloboda je odigrala finalnu utakmicu 25. Memorijalnog turnira “Jedanaest šehida – fudbalskih asova Doboj Istoka” protiv ekipe Bratstva, a utakmica je završena neodlučenim rezultatom u regularnom dijelu.

Sudbina pobjednika odlučivala se u penal-seriji, gdje su igrači Slobode pokazali hrabrost i koncentraciju, osiguravši pobjedu za svoj tim.

Penal-serija bila je prepuna uzbuđenja i neizvjesnosti. Sloboda je postigla golove zahvaljujući izvrsnoj izvedbi Lelića, Dervišagića, Mujkića i Hasanovića. Nažalost, Kapetanović je nesretno pogodio prečku, dok je Dilaveru protivnički golman sjajno obranio penal. Međutim, ključnu ulogu u pobjedi imao je izvanredni golman Azir Muminović, koji je obranio čak tri penala protivnicima, izazvavši oduševljenje među svojim saigračima i navijačima.

– Zahvaljujemo NK Doboj Istok na srdačnom pozivu za učešće na 25. Memorijalnom turniru “Jedanaest šehida – fudbalskih asova Doboj Istoka”. Sloboda je s ponosom učestvovala na ovom prestižnom turniru i želi čestitati domaćinima na izvrsnoj organizaciji događaja – poručili su iz FK Sloboda.

Nakon odrađenih priprema u Tuzli, Sloboda sutra putuje na Kupres, na sedmodnevne pripreme.

Treće mjesto na turniru pripalo je FK Gornji Rahić koji je u “malom finalu” savladao domaćina sa 4:1.

Najbolji igrač turnira je Husejn Poturalić (NK Bratstvo Gračanica), najbolji strijelac Eldin Mehmedović (FK Gornji Rahić), a najbolji golman Azir Muminović (FK Sloboda).

Podijeli ovaj članak