Ništa od snijega u skorije vrijeme? / Proljetne temperature u decembru: FHMZ objavio prognozu

1 min. čitanja

Nakon stabilnog i suhog vikenda, ova sedmica počela je u sličnom tonu, a od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavaće nestabilno vrijeme sa slabim padavinama.

Padavine u nižim predjelima biće u obliku kiše, a susnježica i snijeg očekuje se u planinskim područjima, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržaće se do kraja ove radne sedmice. Za dane vikenda preovladavaće stabilno vrijeme, bez padavina.

Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, naročito na višim područjima, prenosi Anadolija.

Minimalne jutarnje temperature zraka variraće od minus tri stepena Celzijusova do tri u Bosni, u Bosni, na jugu Hercegovine do šest stepeni. Najviše dnevne temperature između dva i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U periodu od 5. do 12. decembra do kraja prognoznog perioda prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno sa kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja.

Temperature zraka veće u odnosu na ovu sedmicu. Jutarnje temperature variraće u rasponu između četiri i deset stepeni u Bosni do 13 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između devet stepeni i 14 u Bosni do 16 u Hercegovini.

Podijeli ovaj članak