Jedna od najboljih utakmica na Mundijalu: Srbija i Kamerun remizirali u susretu sa Ŕest pogodaka

4 min. čitanja

Fudbalska reprezentacija Kameruna danas je na Svjetskom prvenstvu u Kataru u sklopu drugog kola grupe G odigrala nerijeÅ”eno protiv Srbije, a konačan rezultat ovog meča je glasio 3:3.Ā 

Srbija je iz prve ozbiljne prilike mogla doći u vodstvo, ali je Aleksandar Mitrović pogodio stativu nakon Å”to je lažnjakom izbacio Å”topera Kameruna, da bi se potom namjestio i gađao suprotni ugao protivničkog golmana, ali nije uspio da ga savlada.

JoÅ” jedan promaÅ”aj je zabilježio Mitrović. Nakon Å”to su Kamerunci očajno reagovali, Nā€˜Koulou je napucao svog saigrača i lopta se odbila do noge napadača Fulhama, koji je sa Å”est metara poslao loptu pored stative.

Nakon Å”to Mitrović nije uspio iskoristiti dvije dobre prilike za svoju selekciju, uslijedio je veliki Å”ok za Srbiju. PoslijeĀ ubačaja iz kornera, lopta je doÅ”la na drugu stativu gdje je Jean-Charles Castelletto bio potpuno sam i ubacio je loptu u praznu mrežu za vodstvo Kameruna.

Reprezentativci Kameruna su nakon vodećeg gola imali joÅ” nekoliko dobrih prilika, ali je u jednoj situaciji Milinković-Savić izbacio loptu iz svog Å”esnaesterca.Ā 

Srbija je poslija gola Castelletta doÅ”la sebi i u posljednjih pet minuta prvog poluvremena je kontrolisala loptu i imala veći posjed, Å”to se isplatilo Orlovima u 45. minuti, kada se u listu strijelaca upisao Strahinja Pavlović.

Tadić je ubacio iz slobodnog udarca, a Å”toper PAOK-a je bio najviÅ”i u skoku i glavom je savladao protivničkog golmana, ali to nije bilo sve od Srbije. Igrao se treći minut sudijske nadoknade kada su Orlovi doÅ”li do potpunog preokreta na ovom meču.

Ponovo je Tadić kreirao sjajnu priliku za Orlove, onda je ostavio loptu sa Sergeja Milinković-Savića, koji je preciznim udarcem sa vrha Å”esnaesterca pogodio mrežu golmana Kameruna, Å”to je ujedno bio i posljednji pogodak u prvom dijelu meča.Ā 

Srbija je uÅ”la dobro i u drugo poluvrijeme, budući da je u prvih nekoliko minuta odigrala dva dobra napada, ali suĀ Kostić i Mitrović bili u ofsajdu.Ā 

Igrala se 53. minuta kada su Orlovi povećali svoju prednost, a strijelac gola za Srbiju je bio Mitrović poslije fenomenalne akcije u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači, pa je onda na kraju Živković uposlio napadača Fulhama, koji je savladao golmana Kameruna.Ā 

U periodu od 63. minute, pa do 66. minute, Kamerun je postigao dva gola i stigao do potpunog izjednačenja na ovoj utakmici. Prvo je mrežu Orlova pogodioĀ Vincent Aboubakar, a onda se u listu strijelaca upisaoĀ Eric Maxim Choupo-Moting.

Do kraja utakmice su obje tražile pogodak kojim bi doŔli do pobjede na ovom meču, ali u tome nisu uspjeli, pa se ovaj meč zavrŔio rezultatom 3:3.

Stadion: Al Janoub Stadium. Gledalaca: 44.325. Sudija: Mohammed Abdulla Hassan Mohamed (UAE). Žuti kartoni: Jović (Srbija), Nā€˜Koulou, Bassogog (Kamerun). Strijelac: 0:1 – Castelletto (29), 1:1 – Pavlović (45+1), 2:1 – S. Milinković-Savić (45+3), 3:1 – Mitrović (53), 3:2 – Aboubakar (63), 3:3 – Choupo-Moting (66).

Srbija: V. Milinković-Savić, Kostić, Lukić, Maksimović, Milenković, S. Milinković-Savić (78. Grujić), A. Mitrović, Pavlović (56. S. Mitrović), Tadić, Veljković (78. Babić), Živković (78. Radonjić). Selektor: Dragan Stojković.Ā 

Kamerun: Epassy, Zambo Anguissa (81. Oum Gouet), Castelletto, Choupo-Moting, Fai, Hongla (55. Aboubakar), Kunde (67. Ondoua), Mbeumo (81. Nā€˜Koudou), Nā€˜Koulou, Toko Ekambi (67. Bassogog), Tolo. Selektor: Rigobert Song.

Podijeli ovaj članak