Muriz Gadžun posjetio sa sinovima Dženin mezar: “Godina dana kako te zlikovci ubiše, a još niko nije odgovarao”

2 min. čitanja

Za manje od mjesec dana će se navršiti godišnjica smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja koja je preminula tokom rutinske operacije u privatnoj klinici.

Muris Gadžun, otac preminule djevojčice obišao je sa svojim sinovima mezar malene Džene. 

Status njenog oca Murisa prenosimo u cijelosti:

– Džena dušo naša ostalo je još malo vremena do godišnjice tvoje. Godina dana kako te zlikovci ubiše, a još uvijek niko nije odgovarao za tvoju smrt! Svi šute a naručito Tužilaštvo, pa dokle više nepravde u ovoj prokletoj drzavi?

Država koja štiti samo kriminalce i ubice. Kako ste krenuli ništa ne poduzimati izgleda da ćete dozvoliti da poslije Dženine godišnjice se spakujem i sa svojom porodicom dođem i sam tražim pravdu na ulici pred Tuzilaštvom, nemojte misliti da smo zaboravili i da smo se ušutili!

Dobili ste roka dovoljno još mjesec dana i godina je prošla. Jeste li sposobni da pored svih dokaza i poznatih imena bilo sta uradite i kaznite učesnike operacije ubistva moje kćerke Nina Jovanović, Jasmina Halimić, Suad Rožajac, Benjamin Bejtović. Još ponavljam nisam zaboravio i neće ostati na ovome – napisao je Muris Gadžun.

Podsjetimo, Dženi je ugrađena plastika u oko, koju tijelo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike kojeg je izvela dr. Nina Jovanović, koja nije imala licencu ljekarske komore KS, nije se probudila iz kome te je u teškom stanju prebačena na KCUS gdje joj je pružena sva potrebnu medicinska njega, ali su njeni moždani živci “sagorjeli” te je živjela na aparatima koji su je održavali na životu.

Podijeli ovaj članak