HDZ-ovac Martinović ignoriše Schmidtov zakon

2 min. čitanja

Za srijedu 19. oktobra zakazana je vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH. Jedina tema o kojoj će se raspravljati biće imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH.

Kao što je poznato, predsjednik FBiH Marinko Čavara je konačno uz konsultacije sa potpredsjednicima Melikom Mahmutbegović i Milanom Dunovićem uputio usaglašeni prijedlog imenovanja troje sudija Ustavnog suda FBiH. Na listi se nalaze Ajša Softić iz reda Bošnjaka, Mirko Miličević it reda Hrvata i Branimir Orašanin iz Reda Srba.

Međutim, na ovoj sjednici je, kako je objavio zastupnik SDP-a Irfan čengićm u dnevni red trebalo biti uvršteno i pitanje povećanja invalidnina. Međutim, predsedavaći Doma naroda Tomislav Martinović (HDZ) ovu tačku nije uvrstio u dnewvni red.

– Predsjedavajući Doma naroda PFBiH sazvao sjednicu, ignorisao nametnuti Ustav od i nije stavio na dnevni red zakon kojim se povećavaju invalidnine,iako je taj zakon usvojen u Predstavničkom domu prije 81 dan. Toliko o prohodnosti zakona i deblokadi parlamentarne procedure, objavio je Čengić na Twitteru.

Podijeli ovaj članak