Sergej Jakirović nakon incidenta u Trebinju: Bitno je da su napravili screenshot, navodno kako nekoga ganjam

3 min. čitanja

Nemile scene iz Trebinja, nakon premijerligaške utakmice Leotar – Zrinjski 1:1, i danas su top tema u bh. fudbalskim krugovima. Naime, na nekoliko video snimaka vidi se da je ispred službenih prostorija FK Leotar došlo i do fizičkog obračuna članova Leotara i Zrinjskog.

Zrinjski će uskoro izdati saopćenje

Prvo je došlo do prekida zvanične konferencije za novinare nakon utakmice.

– Sram vas bilo. Je li sramota da nam Bilbija psuje mrtvu majku jer nema toplu vodu – vikao je Srđan Kuljić, član stručnog štaba Leotara.

Trener domaćina Marko Maksimović ga je smirivao, dok je trener Zrinjskog Sergej Jakirović samo slegnuo ramenima, s obzirom da nije bio upućen u dešavanja.

Dan nakon haosa u Trebinju za portal Avaza je govorio Sergej Jakirović te opisao događaje iz svog ugla. 

– Klub će uskoro izdati saopćenje – rekao je Jakirović na početku razgovora.

Na pitanje zašto je došlo do fizičkog obračuna ispred službenih prostorija, šef stručnog štaba Zrinjskog je odgovorio:

– Sve ćete saznati uskoro, nakon klupskog saopćenja – kazao je Jakirović te dodao:

– Kada sam izašao iz autobusa da pozovem igrače da krenemo, a u međuvremenu su im podijeljeni sendviči, Đoki (Milović, kapiten Leotara, op.a.) sam rekao, “Šta ti je, gotova stvar”. Također, podsjetio sam ga da me je vrijeđeo i na prethodnom našem gostovanju, a on je odgovorio, “Ja ću ovo, ja ću ono…” Kada sam mu došao blizu, on me odgurnuo, a kada su to vidjeli ovi moji, odmah su reagovali. Ponavljam, klub će izdati saopćenje. Nama može prići ko god hoće, i napasti nas.

Bitno je da su napravili screenshot

Ružno, šta drugo konstatovati.

– Policija stoji kod svlačionica, a na parkingu nema nikoga. Policajci su došli poslije i pitaju: Šta je bilo, šta je bilo? Slične stvari nam se non stop dešavaju u Trebinju, bar od kada sam je tu. Bitno je da su napravili screenshot, navodno kako nekoga ganjam. Ali dobro, neka se zabavljaju jedan dan – istakao je Jakirović. 

– Činjenica je da je on (Milović) došao tamo i vrijeđao, prijetio, “ja ću ovo, ja ću ono…” Bože sačuvaj. Ali dobro – zaključio je šef stručnog štaba Zrinjskog za portal Avaza

Podijeli ovaj članak