Ministarstvo obrazovanja KS traži hitan inspekcijski nadzor u školi zbog “pravosnažno osuđenog lica”

1 min. čitanja

Samir Alihodžić radi kao nastavnik tjelesnog odgoja u sarajevskoj osnovnoj školi “Grbavica 1”, iako je pravnosnažno osuđen na godinu dana zatvora.

Ova vijest je uznemirila cijelu Bosnu i Hercegovinu, a posebno nakon što se oglasila djevojka koja navodi da je bila jedna od žrtava njegovog seksualnog zlostavljanja. 

“Saznala sam da seksualno zlostavlja i druge djevojčice i to nisam mogla prešutjeti. Proces suđenja je trajao godinama, bio je besrakrajno mukotrpan i bolan i samo Bog zna koliko sam puta htjela odustati, osjećajući da mi se posljednji atomi snage i nade gase. Uz podršku divne tužiteljice koja me zastupala sam uspjela izdržati beskonačno mnogo trigera i vraćanja u proživljene traume kako bismo dokazale njegovu krivicu. Uspjele smo, osuđen je na prvostepenoj presudi na koju je uložio žalbu, pa je drugostepenom presudom potvrđeno da je kriv”, navela je ona.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS iniciralo je hitni inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi sa povratkom pravosnažno osuđenog lica na nastavu u Osnovnoj školi Grbavica I.

“Po okončanju inspekcijskog nadzora koji je apsolutni prioritet imat ćemo više informacija za javnost”, navodi se u saopćenju.

Podijeli ovaj članak