Mijatović: Prošla je Povorka, ostasmo mi… ostaše vaše “vrijednosti” – Jeste li sretni?

2 min. čitanja

Nakon Četvrte povorke ponosa u BiH koja je održana jučer u Sarajevu, oglasio se Vojin MIjatović, potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine i ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt.

Njegov post prenosimo u cijelosti:

“PROŠLA JE I POVORKA AL OSTASMO MI…

Podržao sam Povorku ponosa ali nisam bio u Sarajevu, jer moja je obaveza da ista Povorka bude u mojoj Banja Luci kad tad!

Vrlo jasno, stojim na raspolaganju svim pripadnicima LGBT zajednice u Banja Luci, da budem njihov saborac da Povorku organizujemo u Banja Luci kad tad. Jer ista prava moraju imati svi!

Svima vama koji na mom i drugim profilima vređate, pretite, pitam vas prođe povorka, al ostaše vaše “porodične”, “tradicionalne”, “nacionalne” i ostale “vrednosti”, jeste li sretni sa njima, jel bolje živite sa vašim zločincima, nacionalnim tender liderima, verskim političarima i ostalim budžet patriotama.

Vidim gnušate se, gadite se, zašto pa zar mnogo veće (p)edere i licimere ne viđate svaki dan po medijima i za njih glasate.

Jel vam to pripadnici LGBT zajednice brane da imate posao, veći platu, penziju, da imate bolje odnose sa porodicom, komšijama, prijateljima?

Interesanto svi sanjate Nemačku i zapadnu Evropu, kažete tamo je bolje, a ne mali broj poslanika, ministara po Evropi su pripadnici lgbt zajednice, kako vam tamo to ne smeta?

Kako god, ljutite se na mene koliko god želite, ali ja se svako jutro pogledam u ogledalo i pokušam bar taj dan biti bolji čovek, ne bolji srbin, bošnnak ili hrvat, ne gay ili hetero, već samo bolji čovek.

Pokušajte ne boli, biće nam bolje kada budemo bolji ljudi!!!”

Podijeli ovaj članak