Mandić se osvrnuo na urađeno tokom mandata: Neki me zovu Mister Basamak

2 min. čitanja

Vijećnici u Općinskom vijeću Centar su donijeli konačnu odluku da o opozivu Srđana Mandića građani odluče na referendumu.

Za opoziv je glasalo 16 vijećnika, a nakon sjednice, medijima se obratio načelnik Srđan Mandić i poručio kako kreće u kampanju. Najavio je i krivične prijave protiv onih koji su, kako je rekao, u javni prostor iznijeli uvrede na njegov račun.

Dodao je da od ovog momenta počinje njegova kampanja za referendum. Osim toga, osvrnuo se na tvrdnje kako za vrijeme svog mandata nije uradio nijedan projekat osim što je završavao projekte njegovog prethodnika. Mandić je iznio nekoliko primjera koji tvrde suprotno.

– Samo u prvoj godini mandata smo uradili 13 kilometara lokalnih cesta od ukupno 74 koliko Općina Centar upravlja. Tada sam mislio da je to malo, a onda mi je ministar Šteta rekao da je KS ukupno 20 kilometara uradio, pa sam rekao da je to dobro. Nikada nisam najavljivao velike infrastrukturne projekte tokom svoje kampanje, ne zato što mislim da oni ne trebaju, već jer su potrebno da se urade projekti u smislu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, da se ceste asfaltiraju, a onda da pričamo o velikim infrastrukturnim projektima. Čak se pošprdno sa mnom negdje zezaju pa me zovu Mister Basamak, jer smo preko 100 stepeništa u Općini Centar sanirali. To ljudi traže. Realizacija budžeta se vrši u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica koji prikupljaju od građane zahtjeve, donose ih nama i u saradnji sa vijećnicima se stavljaju u budžet, ističe Mandić.

Podijeli ovaj članak