Još uvijek traje ljeto: Prognoza vremena do srijede je poznata.

3 min. čitanja

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo vedro vrijeme. Temperature zraka u 8 sati su bile prilično ugodne, Sokolac je imao 7°C, Bugojno 9°C, dok su Bihać, Ivan Sedlo i Srebrenica bilježili 11°C. Banja Luka i Prijedor su imali 12°C, dok su Široki Brijeg i Zenica imali 13°C. Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zvornik su imali 14°C. Na jugu zemlje, Trebinje je imalo 20°C, a Mostar i Neum su se mogli pohvaliti temperaturom od 22°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, što je za 2 hPa više od normalnog i lagano raste.

Danas smo imali sunčano vrijeme u cijeloj zemlji, uz očekivanje slabog vjetra koji će dolaziti sa istoka i sjeveroistoka. Temperature su bile prilično visoke, kretale su se od 27 do 33°C.

U Sarajevu se također očekivalo sunčano vrijeme, sa dnevnim temperaturama oko 28°C.

Što se tiče vremena u narednim danima, za nedjelju se prognozira sunčano vrijeme i slab vjetar koji će dolaziti sa istoka i sjeveroistoka. Jutarnje temperature će biti u rasponu od 13 do 19°C, na jugu zemlje može dostići i 24°C. Dnevna temperatura će se kretati od 26 do 32°C, a na jugu čak do 34°C.

Ponedjeljak će također biti sunčan dan u Bosni i Hercegovini. Vjetar će biti slab i dolazit će sa istoka i sjeveroistoka u Bosni, dok će u Hercegovini dolaziti sa jugozapada. Jutarnja temperatura će se kretati od 13 do 19°C, na jugu do 24°C, dok će dnevna temperatura biti od 28 do 34°C.

Utorak će biti još jedan sunčan dan u našoj zemlji. Vjetar će biti slab i dolazit će sa zapada i jugozapada. Jutarnje temperature će biti od 14 do 20°C, na jugu do 23°C, a dnevna će se kretati od 29 do 35°C.

U srijedu očekujemo sunčano vrijeme s malom do umjereno oblačnošću. Vjetar će biti slab do umjeren i dolazit će sa zapada i jugozapada. Jutarnja temperatura će biti od 15 do 21°C, na jugu do 24°C, a dnevna od 28 do 34°C.

Uživajte u predivnom vremenu i koristite priliku za uživanje na otvorenom!

Podijeli ovaj članak