Jelena Trivić: Zahtijevam da Tužilaštvo ispita i CIK u vezi sa sramnim izvještajem o rezultatima

2 min. čitanja

Kao oštećeni kandidat u ovom predmetu, zahtijevam od Tižilaštva BiH da ispita i CIK zašto nikada nisu objavili sramni izvještaj o kontrolnom brojanju na osnovu kojeg su proglasili rezultate za nivo predsjednika Republike Srpske, a koji je u mom posjedu i posjedu svih drugih kolega iz opozicije – rekla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić povodom vijesti da je Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa izbornom korupcijom, “po osnovu krađe glasova za nivo predsjednika”.

Ona kaže da je to u “najmanju ruku obaveza Tužilaštva i prema više od 273.000 glasača, po sadašnjim spornim rezultatima, koji su željeli promjene, iako stvarni broj, zbog obima izbornih krađa”, kako navodi, “javnost možda nikada neće saznati”.

– Pozivam još jednom CIK da objavi sporni izvještaj, u suprotnom ćemo to uraditi mi- kaže ona.

Ona ističe da “nije sigurna da li je predmet formiran sa ciljem da se izborne krađe sa prethodnih opštih izbora dovedu do kraja, ili da se posao”, kako kaže, samo “otalja”. Ali navodi da, kako god bilo, CIK je morao izaći sa informacijom na osnovu čega i kojeg izvještaja su proglasili pobjednika.

– Kao neko čija programska načela su oduvijek bila zalaganje za pravnu državu i borbu protiv korupcije, pozdravljam formiranje predmeta, ali dok se počinioci kao i njihovi nalogodavci ne dovedu pred lice pravde,ne samo u ovom predmetu izborne korupcije, nego korupcije svakog oblika, ostajem skeptična – zaključila je ona, saopštio je Narodni front.

Podijeli ovaj članak