“Vjerujem da je živ i da će se vratiti kući”

2 min. čitanja

Potraga za nestalim 17-godišnjaklom iz Bihaća traje četvrti dan. Na rijeci Uni danas su čamci Policije USK i Gorske službe spašavanja, ronioci, dobrovoljci, prijatelji porodice, mještani naselja uz Unu. Još uvijek nema traga nestalom mladiću niti potvrde da je skočio u rijeku…

– „Do danas lice se nije pojavilo iako se od petka vrši pregled korita Une, širi dio pojasa Une od Bakšaiškog mosta pa niže. Također, sve ostale informacije koje dobijemo provjeravamo s ciljem pronalaska lica koje je nestalo“, kazao je Dnevnik RTV USK Adnan Beganović, policijski inspektor u Odsjeku za maloljetnike.

Potragu od prvoga dana prati otac nestalog Rifet Mahmutović. Kaže, vjeruje da je živ i da će se vratiti kući.

Dok traje potraga, Ministarstvo za obrazovanje formiralo je krizni tim sastavljen od stručnjaka koji pružaju psihološku podršku njegovim školskim drugarima, njihovim roditeljima i uposlenicima škole. Fehima Jusufović, direktorica Medicinske škole i bivša razrednica nestalog mladića, rekla nam je da se radi o vrlo aktivnom i svestranom učeniku i sportisti.

„To je lijepo vaspitan mladić, učesnik svih školskih aktivnosti, voditelj priredbi. Svira gitaru, piše poeziju, omiljen je među profesorima i učenicima. Šokirani smo njegovim nestankom i želja nam je da se što prije vrati među nas“, kaže Jusufović.

Dok traje policijska potraga na kopnu i na vodi, Ismarovi roditelji, prijatelji i policija mole sve građane da im se jave ukoliko imaju bilo kakva saznanja, a koja bi im bila od pomoći. Svi se nadaju pozitivnom ishodu potrage. Vjeruju da će se mladić vratiti kući živ.

Podijeli ovaj članak