(FOTO i VIDEO) 4. godišnjica: Sarajevski policajci Adis i Davor su ubijeni samo zato što su časno i pošteno obavljali svoj posao

2 min. čitanja

Sindikat policije Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije MUP-a Kantona Sarajevo obilježava 4. godišnjicu ubistva policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS-a Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Na spomen ploču ubijenim policijskim službenicima na mjestu ubistva u Ulici Geteova do broja 1, općina Novi Grad Sarajevo, položeno je cvijeće. 

– Mi kao Ministarstvo unutrašnjih poslova KS-a od prvog momenta i saznanja za ovaj događaj dali smo sve što je moguće, to je bio nulti prioritet, da rasvijetlimo ovo krivično djelo, da ubice naših kolega privedemo pravdi. Očekujemo od nadležnog tužilaštva i pravosuđa da kazni počinioce ovog krivičnog djela, kazao je ministar unutrašnjih poslova KS-a Admir Katica.

Poslušajte šta je još izjavio: 

 

Predsjednik Sindikata policije MUP-a KS Sadik Ećo, istakao je da je za njih ovaj slučaj riješen. 

– Uz naporan rad Uprave policije, policijskih službenika, policijskog komesara, Tužilaštva KS, policijske agencije, kontraobavještajne agencije. Lica su lišena slobode, nalaze se u pritvoru i tamo gdje im je mjesto. Kada je u pitanju optužnica ne bih to komentirao. Mislim da se radi o obimnom predmetu. Tužilaštvu treba vremena da to urade, rekao je Ećo. 

 

Dodao je kako je svaka godišnjica teška. 

– Proveli smo toliko godina zajedno, smijali se. Ubijeni su samo zato što su časno, pošteno i profesionalno obavljali svoj posao. Dakle, oni su bili ogledalo države. I ja to uvijek potenciram. Napad na policijskog službenika mora se smatrati napadom na državu i očekujem da će pravosudne institucije u skladu sa zakonom najoštrije sankcionisati počinioce ovog svirepog ubistva – zaključio je Sadik. 

Kako je Oslobođenje ranije objavilo, istraga u ovom predmetu je još u toku i to protiv Aleksandra Macana, Save Marinkovića i Marka Trifkovića Žižana. Optužnica bi, navodno, trebala uskoro biti podignuta.

Podijeli ovaj članak