Dolazi promjena vremena: Spremite kišobrane, saznajte kada će vam biti potrebni

2 min. čitanja

Danas, u Bosni i Hercegovini, prijepodne je bilo vedro i sunčano. Temperature zraka u 11 sati su bile prilično visoke, sa najnižom temperaturom od 10°C na Bjelašnici i najvišom od 30°C u Mostaru. Ostatak dana će također biti pretežno sunčan, sa slabim vjetrom koji će u Bosni biti istočni i sjeveroistočni, dok će u Hercegovini biti jugozapadni.

Kada je riječ o narednim danima, prognoza za ponedjeljak donosi sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab, sa istočnim i sjeveroistočnim smjerom u Bosni, dok će u Hercegovini puhati jugozapadni vjetar. Temperature zraka će se kretati od 13°C do 34°C.

Utorak također donosi sunčano vrijeme sa slabim vjetrom koji će biti zapadni i jugozapadni. Temperature zraka će biti slične kao i u ponedjeljak, sa jutarnjim temperaturama od 14°C do 23°C i dnevnim temperaturama od 28°C do 34°C.

Vrijeme u srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren, sa zapadnim i jugozapadnim smjerom. Temperature zraka će se kretati od 14°C do 23°C ujutro, dok će dnevne temperature biti od 28°C do 34°C.

Međutim, promjena nam stiže već u četvrtak. U Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, dok će u Hercegovini biti sunčano uz postepeno naoblačenje poslijepodne. Vjetar će biti slab do umjeren, sa sjevernim i sjeverozapadnim smjerom u Bosni, dok će u Hercegovini puhati jugozapadni vjetar. Temperature zraka će se kretati od 14°C do 23°C ujutro, dok će dnevne temperature biti od 26°C do 32°C.

Uživajte u sunčanom vremenu dok traje, jer će nam promjena donijeti oblačnost i kišu u četvrtak.

Podijeli ovaj članak