Dodik za Rusku gazetu: Mladi iz RS treba da nauče ruski da bi kasnije studirali na ruskim univerzitetima

1 min. čitanja

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u ekskluzivnom intervjuu za Rusku gazetu istakao da je Ruska Federacija najvažniji diplomatski saveznik Republike Srpske, koji štiti interese srpskog entiteta u međunarodnoj političkoj areni i u okviru ključnih organizacija, posebno UN.

– Za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom je od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata, gdje nam Moskva djeluje kao strateški partner – istakao je on.

Prema njegovim riječima, postoji mnogo mogućnosti za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, posebno u pogledu ne u potpunosti realizovanog potencijala saradnje u oblasti kulture i obrazovanja.

– Mladi iz Republike Srpske treba da nauče ruski da bi kasnije studirali na ruskim univerzitetima – dodao je Dodik i istakao da je to e jedini način da se uspostave duboke kulturne veze između Rusa i Srba, na kojima će se onda lako graditi politička i ekonomska saradnja.

Dodik je uputio danas rođendansku čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu sa željom da njegove višestruke aktivnosti za dobro Rusije i ruskog naroda, u težnji ka nepokolebljivim vrijednostima patriotizma, slobode i pravde, budu uspješne i plodonosne.

Podijeli ovaj članak