Trener Lane Pudar potvrdio: Bazen u Banjaluci uskoro se zatvara, Lanini treninzi su ugroženi

1 min. čitanja

Gradski olimpijski bazen u Banjaluci prestaje sa radom u ponedjeljak, javljaju Nezavisne novine, koje ističu da ne postoji mogućnost da se obezbijedi minimum uslova rada za sportiste i ekipe zbog nagomilanih dugovanja.

Predsjednik Akademskog plivačkog kluba 22. April Goran Grahovac istakao je da su njegovom i svim drugim klubovima došla obavještenja da se od ponedjeljka bazen zatvara. Računi su blokirani i nije moguće obezbijediti ni zdravstvene ni sigurnosne uslove za normalan rad. 

Gradska uprava Banjaluka istakla je da je grad učinio sve da odblokira računa kompanija Akvana koja upravlja bazenom, no očito da joj to gradskoj upravi nije pošlo  za rukom. Nefunkcionisanje bazena stvara velike probleme i za treninge Lane Pudar, najbolje bh. plivačice koja se spremala upravo sa Goranom Grahovcem za predstojeća takmičenja.

Prvakinja Evrope morat će tako tražiti novo mjesto za trening ako problemi uskoro ne budu riješeni, a pored velikih finansijskih poteškoća koje takva promjena iziskuje, problematična je takva promjena i zbog niza drugih otežavajućih faktora.

Podijeli ovaj članak