Lukašenko čestitao Dodiku izbor za predsjednika: Zainteresovanost Bjelorusije za dalje produbljivanje saradnje sa RS i BiH

1 min. čitanja

Predsjednik Republike Bjelorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je Miloradu Dodiku izbor za predsjednika Republike Srpske, ističući da je u ovako teškom vremenu Srpskoj potrebna osoba koja je iskreno odana svom narodu, koja je u stanju da zaštiti njihovo pravo, da gradi i planira budućnost svoje otadžbine, da sluša i čuje građane, a ne uputstva iz inostranstva.

– Siguran sam da će aktivnosti na ovoj funkciji donijeti sigurnost i prosperitet Vašoj otadžbini, ponos na današnji dan i povjerenje u sutrašnji, doprinijeti razvoju uzajamno korisnih i uvažavajućih odnosa sa međunarodnim partnerima, uključujući i Republiku Bjelorusiju – istakao je Lukašeno u čestitki.

Lukašenko je potvrdio zainteresovanost Bjelorusije za dalje produbljivanje saradnje sa Republikom Srpskom, BiH u različitim oblastima.

– Vaša ekselencijo, želim Vam dobro zdravlje i uspjeh na ovoj veoma odgovornoj državnoj funkciji i primite izraze mog najvećeg poštovanja – poručio je predsjednik Republike Bjelorusije.

Podijeli ovaj članak