Dodik odgovorio na Džaferoviću izjavu o nepriznavanju referenduma u Ukrajinu: Boji se ovog našeg koji mu visi nad glavom

2 min. čitanja

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, komentarisao je izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića o nelegalnim referendumima u Ukrajini,

Džaferović je, podsjećamo, kazao da Bosna i Hercegovina neće priznati referendume u Ukrajini, a na njegovu izjavu se poput alarma veoma brzo oglasio i lider SNSD-a.

– Može on da govori šta hoće. Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati. Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna nezavisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma, rekao je Dodik u izjavi za Nezavisne.

Poručio je da će uložiti svaku vrstu veta u Predsjedništvu BiH vezano za nelegalne referendume u Ukrajini.

– Formalno – pravno, Predsjedništvo neće biti u prilici da odbije te referendume, bar u dijelu onoga ako to bude u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo Predsjedništvo, a ne vjerujem ni novo. Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom, kazao je on.

Podijeli ovaj članak