Danas oblačno, ali vraća nam se sunce… Oglasio i Sladić pa najavio mogući začetak skandinavskog bloka

2 min. čitanja

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada slaba kiša ili rosulja.

Temperature zraka 07 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo 4; Sokolac 5; Sarajevo 6; Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zenica 8; Banja Luka, Doboj 9; Grude 10; Trebinje 13; Mostar, Neum 14.

 

Danas će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme. Prije podne povremeno sa slabom kišom ili rosuljom. U Hercegovini dio prijepodneva pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temšeratura od 7 do 13, u Hercegovini od 14 do 19 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljom. Dnevna temperatura oko 9 °C.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje naoblake poslije podne ili tokom noći. U večernjim satima lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u Posavini. U Hercegovini sunčano uz promjenljivu oblačnost. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini do 17 °C.

U utorak pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 14 do 20 °C.

U srijedu pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 14 do 18, na jugu do 20 °C.

O vremeskim (ne)prilikama koje su pred nama oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sadić. 

“Izgleda da krajem iduće sedmice započinje mogući začetak skandinavskog bloka.

Sjeveroistočno strujanje za Balkan, bez većih padavina i vjerovatno za mnoge suho, bura na Jadranu, a jugovina Zapadu Europe gdje ponovo bi moglo biti neuobičajeno toplo”, naveo je Sladić na svom Facebook profilu. 

Podijeli ovaj članak