Nakon posjete američkog ambasadora: NiP i POMAK formiraju zajednički blok

1 min. čitanja

Narod i pravda (NiP) nastavljaju saradnju sa Pokretom za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK) obznanio je na svom Facebook profilu lider NiP-a Elmedin Konaković.

– Formiramo zajednički blok koji će zajedno nastupati na državnom nivou, na nivou Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona. U novembru smo prošle godine potpisali sporazum o saradnji, u novembru ove godine krećemo u implementaciju. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu gradonačelniku Bihaća Šuhretu Fazliću, prvom čovjeku POMAK-a i njegovim saradnicima – naveo je Konaković.

Interesantno je da je ova objava uslijedila nakon jučerašnje posjete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja Bihaću, tokom koje se, između ostalog, govorilo o aktualnoj političkoj i socijalno-ekonomskoj situaciji u Unsko – sanskom kantonu, kako je navodeno u saopćenju Gradske uprave Bihaća. Šuhret Fazlić je razgovarao sa ambasadorom “sa posebnim akcentom” na nedavno održane parlamentarne izbore u našoj zemlji, saopćeno je nakon sastanka.

 

 

Podijeli ovaj članak