Centar za kulturu općine Travnik nagradio najbolje kulturne događaje u prošloj godini

Dodaj komentar
3 min. čitanja

U Centru za kulturu općine Travnik sinoć je održana je dodjela nagrada Centra za programe održane u 2022. godini. Nagrađeni su najbolji događaji u tri kategorije: najbolji književni, likovni, edukativni i ostali program; najbolja pozorišna predstava i najbolji koncert.

Najbolji književni, edukativni i drugi programi za 2022. godinu, po ocjeni žirijai publike, su: “Kad bi slike govorile”, samostalna izložba crteža i slika, autor: Sami Bajrami i “Književna nagrada Andrićevih dana”, svečana dodjela, JU Gradska biblioteka Travnika.

Najbolje predstave u 2022. godini su: “Prah”, produkcija: Centar kulture i mladih Sarajevo i Altteatar, režija: Miralem Zupčević i “Svakom svoje, meni tvoje”, produkcija: Lutkarsko društvo Zlatousti Makarska i Centar za kulturu općine Travnik, režija: Davor Šegota

Najbolji koncerti za 2022. godinu su: Sead Lipovača- Zele i gosti i “Od istoka do zapada”, Miki Trifunov, Kenan Mačković i Mustra Orchestra.

- Oglas -

Protekle godine JU Centar za kulturu općine Travnik je proslavila 25 godina postojanja. Kompletna godina bila je u znaku obilježavanja tog jubilea, te je Centar uradio mnoge projekte, aktivnosti i sadržaje u znaku obilježavanja ove značajne godine. Shodno tome, odabrane su specijalne nagrade, izdvojene van spomenutih kategorija, koje su na poseban način obilježile proteklu 2022. godinu i zaslužile da budu dio priznanja i ove svečanosti.

Specijalne nagrade uručio je direktor Centra, mr. Taik Ganić, te istaknuo značaj ove manifestacije koja iz godine u godinu dobiva sve značajniji karakter. Nagrade su dobili:

Humanitarna organizacija “Sreća za sve” – izložba slika, Centar za mentalno zdravlje, JU Dom zdravlja Travnik “Kad sam sretan/a”- Inkluzivni teatar, predstava i “Fadil Dogdibegović Dikan”, Koncert Hora.

Svečana dodjela nagrada Centra je prilika da se podsjetimo na kulturne programe i sadržaje koji su obilježili tu godinu, te da se istaknu vlastiti programski sadržaji Centra, manifestacije i festivali poput: “Travničke večeri”, “Ogledalo svijeta u očima djeteta”, “Mono Fest-festival prvog lica”, “Veseli snježni Travnik”, “Acoustic fest Travnik”, i “Kreativni raspust”.

Ceremoniju ovogodišne dodjele nagrada Centra svojim interesantnim muzičkim izrazom upotpunio je Elvir Laković – Laka, bosanskohercegovački predstavnik za pjesmu Eurovizije za 2008. godinu. Program su vodili Maja Đurić i Kenan Kavazović.


Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare