Brojne reakcije na odluku ministra: “Iskreno se nadam da će Deda Mraz otjerati Ramića iz Vlade FBiH”

3 min. čitanja

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH tražio je od Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica korištenje sale za dodjelu novogodišnjih paketića djeci uposlenika.

Ipak, ministru Ramiću je očigledno sporna činjenica što će paketiće djeci dodjeljivati Djed Mraz. Zbog toga za sada nije odobrio zahtjev već traži da članovi Sindikata provedu anketu među sobom.

Među prvima, reagovao je Igor Stojanović (SDP BiH), zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Danas je ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić (SDA) zabranio dodjelu paketića djeci uposlenika, sve dok Sindikat ovog Ministarstva ne dostavi anketu da Deda Mraz ne vrijeđa ničija osjećanja. Pa će se tek onda razmatrati ponovo ovaj zahtjev pomenutog sindikata. 

Ovaj ministar prije 2 godine mi napisa, da bi osporio moj staž u Armiji BiH, da sam vjerovatno četnika u životu prvi put vidio kada sam ušao u SDP BiH. Nacionalista Edin Ramić je poznat i po tome što je iz Ministarstva za koje je nadležan, dodijelio novac za osnivanje “Srebrene maline”, firme koja je trgovala neispravnim respiratorima u iznosu od 10 miliona KM. Nakon osnivanja dodijelio im je 200 000 KM da započnu svoj rad sa malinama. Nema ga u optužnici za respiratore, ali kao član Vlade FBiH u svom osmogodišnjem mandatu, vjerujem da je mnogo znao i učestvovao u nabavci, makar indirektno.

Kao borac u ‘Pokretu za državu‘ u RS-u neki su mi ga predstavljali kao pozitivan primjer. Nisam ni tad mijenjao mišljenje, kao ni sad. Mogu samo odgovoriti da ovakvih u četnicima i ustašama koje vrijeđa ono što nije dio njihovih vjerskih osjećanja ima koliko hoćeš. Pa su spremni da državnu instituciju koriste samo za njihova nacionalistička uvjerenja i negiranja tuđih.

Iskreno se nadam da će vrlo brzo Deda Mraz otjerati Ramića iz Vlade FBiH”, poručio je Stojanović.

Dragan Bursać, poznati koluminista poručio je kratko putem Twittera: 

“Bože budala”.

Adis Nadarević je putem iste društvene mreže poručio:

“Ovaj Djeda Mraz u ministarstvu tačno išće jednu glazbenu parodiju, baš nisam odavno”.

Podijeli ovaj članak