BRAVO! Naša Brankica Raković je dobitnica nagrade za društveno odgovornu influensericu

2 min. čitanja

Brankica Raković, voditeljica i urednica Oslobođene, projekta medijske grupacije Oslobođenje, dobitnica je nagrade za društveno najodgovorniju influensericu.

U prostoru Doma mladih – Centra Skenderija, održava se drugi po redu Social Media Summit, koji je okupio svjetske i regionalne stručnjake, predstavnike vodećih kompanija i brendova, agencije i influencere koji kreiraju content za društvene mreže.

– Hvala svima. Za mene je ovo značajno baš zbog toga što je za društvenu odgovornost. Kroz svoje profile i projekte, od Lola magazina do Oslobođene, pokušavam da dam glas upravo onima koji nemaju taj broj pratilaca i ukažem na neke teme o kojima ne pričamo tako često. I sve se to može i na štiklama! – rekla je Raković.

Podsjećamo, Oslobođena nije priča o feminizmu, Oslobođena je priča o jednakosti. Nije priča o pravima žena, nego priča o LJUDSKIM pravima.

Koristeći svoju prisutnost u javnom prostoru, medijska grupacija Oslobođenje, kroz serijal Oslobođena odlučila je otključati teme o kojima je u bosanskohercegovačkom društvu sramota govoriti, teme koje se, uglavnom, bacaju pod tepih.

Deklarativno, u 21. vijeku slavimo žensku snagu, hrabrost i sposobnost. U stvarnosti, potrebno je napraviti još mnogo  koraka ka osnaživanju žena i poboljšanju njihovog statusa u Bosni i Hercegovini jer osnaživanje žena, znači osnaživanje društva u cjelini.

Da sve ovo ne bi ostalo mrtvo slovo na papiru, odlučili smo pokrenuti serijal Oslobođena kroz koji ćemo vam predstaviti žene bh. društva različitih profila, obrazovanja i interesa. Žene, koje su radom na sebi započele promjene cijelog društva.

Našu Oslobođenu i gledajte četvrtkom u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama  YouTubeGoogle PodcastApple PodcastsDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM, a u 21 sat u programu O kanala.

Podijeli ovaj članak