Bećirović traži hitno povećanje broja vojnika u BiH, iz EUFOR-a tvrde da pažljivo prate situaciju

2 min. čitanja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa komandantom EUFOR-a u BiH generalmajorom Helmutom Habermayerom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je poručio generalmajoru Habermayeru da je hitno potrebno povećati broj vojnika EUFOR-a u Bosni i Hercegovini zbog opasne antidejtonske politike Milorada Dodika u našoj zemlji. On je istakao važnu ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini kao garanta stabilnosti i sigurnosti.

Bećirović je poručio da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena očuvanju stabilnog okruženja za sve građane, euroatlantskoj perspektivi i doprinosu međunarodnom miru.

Generalmajor Habermayer izjavio je da je EUFOR pouzdan partner svih građana Bosne i Hercegovine i izrazio podršku institucijama Bosne i Hercegovine u održavanju sigurnog i zaštićenog okruženja u našoj zemlji.

On je naglasio da snage EUFOR-a pažljivo prate sigurnosnu i političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Istaknuto je da EUFOR misija nastavlja komunicirati sa svim lokalnim vlastima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine putem mreže timova za vezu i promatranje.

Tokom razgovora Bećirović je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji EUFOR-a sa Oružanim snagama BiH i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini. Bećirović i generalmajor Helmut Habermayer izrazili su želju da se i u narednom periodu nastavi uspješna saradnja Bosne i Hercegovine i EUFOR-a, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Podijeli ovaj članak