Bećirović: Kao član Predsjedništva BiH poduzet ću pravne mjere protiv onih koji krše Ustav BiH

3 min. čitanja

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u državnom Domu naroda Denis Bećirović danas je boravio u Brčkom, gdje je vrijeme proveo u razgovoru sa građanima i poručio da je Brčko dokaz da Bosna i Hercegovina ima budućnost.

– Bosna i Hercegovina živi i diše svugdje gdje ima naših ljudi. Brčko je jedno od mjesta koje potvrđuje mogućnost i potrebu suživota kao jedinog mogućeg modela razvoja naše zemlje. Država se brani od Save do mora i to nije fraza nego istina koju moramo promovirati i živjeti. Država se ne brani od izbora do izbora kada se pojedinci koji prespavaju čitave parlamentarne mandate iznenada probude i obećavaju brobu za narod i državu. Takvima glasači moraju poslati jasnu poruku da se trebaju vratiti snu iz kojeg su ih prenuli izbori, a da će borbu za državu voditi oni koji imaju volju, želju i znanje da to čine – kazao je Bećirović.

– Što se tiče onih drugih, koji snuju snove o podjeli države dok ovi prvi spavaju, njima šaljem poruku da ova zemlja nikada neće i ne može biti podijeljena. Brčko je jedno od mjesta koje je na braniku Bosne i Hercegovine već decenijama. Brčko, kao i svaki drugi pedalj naše domovine, pripada Bosni i Hercegovini. Koliko god se trudili da našu zemlju otuđe, rasparčaju i podijele, ona ostaje i opstaje. Kao delegat u Domu naroda BiH ustrajno sam se borio za knjiženje državne imovine na jedinog titulara, državu Bosnu i Hercegovinu. Ta borba ne prestaje, moramo učiniti sve da se pored spavača ne provedu u djelu tihe inicijative otimačine državne imovine – dodao je Bećirović.

– Nakon izbora, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine poduzet ću sve u svojoj moći kako bi se poduzele pravne mjere protiv onih koji krše Ustav BiH i pokušavaju knjižiti državnu imovinu na niže administrativne jednice. Takvi postupci su ništavni, ali pravna odgovornost onih koji krše Ustav i zakone ostaje. Državna imovina jeste i uvijek će biti imovina Bosne i Hercegovine, poručio je Bećirović.

Podijeli ovaj članak