Platforma za progres i koalicija „Država!“ pozivaju građane na završni skup: Mi nudimo rad. Mi nudimo red. Mi nudimo mir

2 min. čitanja

Platforma za progres ponosna je na kampanju koju je vodila samostalno i sa koalicijom „Država!“ na svim nivoima vlasti. Vjerujemo da su građani Bosne i Hercegovine prepoznali transparentnost naših kandidata, nastupe koji su lišeni ostrašćenosti i nacionalističkih retorika, nego su akcenat stavili na rješenja problema, ponudili dijalog i otvorenost da se uhvate u koštac sa svim izazovima nudeći svoje znanje i kompetencije.

„Kampanja je tehnički bila korektna uz sve nepravilnosti koje poslovično prate našu izbornu kulturu. Sretni smo zbog svih pozitivnih komentara građana na ono što smo im ponudili u mjesec dana kampanje Platforme za progres i koalicije „Država!“ jer to pokazuje da smo mi potreban društveni i politički zaokret u zemlji. Prepoznati smo kao kvalitetan izbor vrijedan glasa glasača i to nas raduje“, kazao je Kenan Idrizović, kandidat za Parlament Federacije BiH.

Na konferenciji za medije je rečeno da su zaprimljene brojne žalbe građana u vezi sa negativnim konotacijama sa kojima su se susretali kao simpatizeri Platforme za progres. Rečeno je da su takve pojave iskomunicirane sa organizacijama koje prate regularnost izborne kampanje i pozvani su građani da u nedelju 2. oktobra izađu na izbore i biraju one koji nude novu politiku.

„Mi nudimo rad. Mi nudimo red. Mi nudimo mir. Mi vjerujemo da građani znaju koliko je važno da izađu na izbore i daju svoje povjerenje političarima koji znaju kako Bosnu i Hercegovinu povesti naprijed. Ujedno, građani sve nepravilnosti koje uoče uoči izbornog dana i posebno tokom njega, trebaju prijaviti i tako spriječiti da volja građana bude spriječena“, kazala je Jasmina Numanović Stjepanović, kandidatkinja za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi građani pozvani su da sutra, u petak, 30. septembra, budu uz Platformu za progres i koaliciju „Država!“ čiji se završni skup organizuje u Hotelu Mellain u Tuzli, u 19 sati. Pozvani su svi građani, a svoje obraćanje imaće prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, lideri stranaka članica Koalicije „Država!“, kao i specijalni gost, bh. glumac, Josip Pejaković.

Podijeli ovaj članak