Uživo sa protesta: “Schmidt radi za HDZ, a ne za državu BiH”

2 min. čitanja

Počeli su treći po redu protesti građana Bosne i Hercegovine ispred zgrade OHR-a, zbog nametnutih odluka o izbornom zakonu visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Naša ekipa je na mjestu događaja. Razgovarali smo sa nekima od okupljenih građana.

Motiv mog dolaska je da ovi izbori pobijede i da nas ima što više. Narod evo dolazi. Prošli put je bilo malo više, ali sad dolaze ljudi sa posla. Motiv je da ovi protesti imaju što više efekta. To bi bilo super, kaže nam naša sugrađanka, koja je stigla sa transparentom “Gospodin Schmidt – ostavka”.

– Ja bih ga zamijenila odmah, ne bi više ušao ovdje. Htjela sam napisati “nepoželjan” ali ne smijem, hoće me neko ubiti. Zbog čega ostavka? Zato što je išao na ruku njima, Plenkoviću, Milanoviću i hrvatsku ministricu u Evropskom parlamentu koja je napala Almu Čolo. A ne bismo smjeli više dozvoliti da se zarati. Ako počne ovako, i ja ću ratovati, kazala nam je.

Još jedan naš sagovornik ističe da je motiv njegovog dolaska upozoriti Christiana Schmidta da on ne može odlučivati sam.

– Ako radi, neka radi za državu Bosnu i Hercegovinu. A ne za pojedince. Zna se, sve je pokazalo da on radi za HDZ BiH, za jednu nacionalnu stranku. A to ne smije raditi. Građani će se sigurno izboriti. Ovo je samo opomena, sljedeći protest će biti većih razmjera, naglasio je.

Podijeli ovaj članak