Znate li zbog čega Disneyjevi likovi većinom nemaju mamu

2 min. čitanja

Možda ste primijetili da većina Disneyjevih likova nema mamu. Bambi, Pepeljuga i Belle nemaju ili izgube majke na početku priče. Zbog toga ih odgajaju očevi. Ako mislite da je to samo slučajnost, nije.

Jedna teorija se odnosi na tvorca Volta Diznija (Walta Disney). Priča je povezana s Diznijevom kupnjom kuće za svoje roditelje, a kasnije i gubitkom majke u tragičnoj nesreći zbog peći.

Ti su likovi gurnuti u teške situacije i postoji razlog zašto. Izvršni producent Don Han (Hahn) otkrio je odgovor.

-Postoji praktičan razlog. Disneyjevi filmovi traju 80 ili 90 minuta i govore o odrastanju. Zapravo se radi o tom danu u vašem životu kad morate prihvatiti odgovornost. Ukratko, puno je brže da likovi odrastu kad im oduzmete roditelje. Bambijeva majka strada, pa mora odrasti. Belle ima samo oca, ali on se izgubi, pa ona mora zakoračiti u tu poziciju – kazao je Han.

Hah navodi da postoji mogućnost da je strašna nesreća Volta Diznija također moguć razlog.

Uzimajući u obzir da mama znači sigurnost i brigu, sada je jasnije zašto likovi u Disneyjevim filmovima uglavnom nemaju mamu. Tako su prisiljeni brzo odrasti, donositi odluke i pisati vlastite priče. Možda su zato Disneyjevi filmovi, na kraju krajeva, toliko posebni, piše Bright Side, a prenosi 24sata.hr.

Izvor: Avaz

Podijeli ovaj članak