Zanimljiva optička iluzija: Ono što prvo vidite na slici otkriva jeste li kreativni ili logički tip

2 min. čitanja

Šta prvo primijetite kada pogledate ovu optičku iluziju? Odgovor vam može pomoći da otkrijete koja je strana vašeg mozga dominantnija i jeste li kreativni ili razmišljate logički, kako piše The Sun.

Optičku iluziju podijelio je Bright Side na svom Youtube kanalu.

– Možda ste upoznati s vrstom optičkih iluzija koje skrivaju nekoliko slika unutar jedne, objasnio je Bright Side u svom videu.

– Ali jeste li znali da ono što prvo vidite na takvoj slici može puno govoriti o vašoj ličnosti? Možda vidite jedno na slici, a neko će vas drugi pokušati uvjeriti da je nešto drugo. I upravo zato optičke iluzije mogu biti poput testa osobnosti, dodaje.

Ako ste prvo ugledali vjevericu, to znači da vam je lijeva strana mozga dominantnija. Lijeva strana mozga je odgovorna za logičko i analitičko razmišljanje, kao i za matematičke vještine. Vi ste vješti u rješavanju algebarskih pitanja, pisanju kritičkih eseja i provođenju znanstvenih eksperimenata.

Ako ste prvo vidjeli patku, desna strana mozga vam je dominantna. To znači da ste stvarno dobri u svemu što je povezano s umjetnošću i kreativnošću. Vi volite razmišljati izvan okvira i raditi stvari na svoj način. Volite umjetnost, muziku i često sanjarite o raznim stvarima.

Podijeli ovaj članak